Ateneu cooperatiu

El projecte

L’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre és un dinamitzador econòmic que promou un altra manera de fer empresa, generant ocupació de qualitat al territori mitjançant el foment de la creació de projectes cooperatius, el creixement i consolidació de negocis i el relleu empresarial mantenint així l’activitat ja existent.

L’activitat de l’Ateneu busca enfortir el teixit empresarial de les Terres de l’Ebre apostant per projectes arrelats al territori i baix criteris de proximitat, sostenibilitat, equitat, participació i suport mutu que tenen un impacte positiu a la comunitat.

Què és l’Economia Social i Solidària?

L’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre esdevé un espai de trobada i coordinació que neix amb l’aposta clara d’impulsar L’Economia Social i Solidària (ESS) en aquest territori. L’Economia Social i Solidària és el conjunt d’iniciatives socioeconòmiques, formals o informals, individuals o col·lectives, que prioritzen la satisfacció de les necessitats de les persones per sobre del lucre. També es caracteritzen perquè són independents respecte als poders públics, actuen orientades per valors com l’equitat, la solidaritat, la sostenibilitat, la participació, la inclusió i el compromís amb la comunitat, i també, són promotores de canvi social. Si t’agradaria saber-ne més, no dubtis a visitar-nos!

Ecosistema de l’Ateneu

Entitats promotores

Són les encarregades de sol·licitar i gestionar el projecte, a més de donar-li suport i participar de l’assemblea.

Entitats participants

Donen suport al projecte i també participen de l’assemblea cocreant les línies d’acció a dur a terme i contribuint a construir la xarxa territorial d’Economia Social de les Terres de l’Ebre.

Assemblea d’entitats

Què és: L’assemblea de l’Ateneu és l’espai de trobada de la xarxa d’entitats de l’economia social de les Terres de l’Ebre. L’assemblea elabora i proposa les línies estratègiques i pla d’accions a desenvolupar per l’Ateneu, i en fa el seguiment, tenint com objectiu enfortir i consolidar l’economia social al territori.

Qui hi participa: a l’assamblea hi participen tant les entitats promotores com participants. Les entitats de l’economia social del territori que hi vulguen formar part es poden posar en contacte amb l’Ateneu.

Quan es realitza: De manera ordinaria 2 cops l’any: en l’assamblea de primavera i la de tardor.

Fira Àgora

Àgora, la Fira de l’Economia Social i Cooperativa a les Terres de l’Ebre, té com a objectiu presentar la diversitat de projectes i experiències de l’economia social al nostre territori.

La fira facilita la coneixença d’alternatives de producció i consum més sostenibles, responsables i respectuoses amb l’entorn i les persones que hi formen part, és un espai de trobada per reflexionar i crear xarxa entre aquelles persones i iniciatives interessades en aquests models.

Però això no és tot, perquè una fira no deixa de ser una festa de trobades i coneixences i, per això, com espai de ludoteca, activitats infantils i amb l’espai de vermut i concert per als més grans.

Estem treballant en la VI edició de la fira Àgora. Abril 2023

Xarxa ateneus cooperatius

Els Ateneus Cooperatius de Catalunya són un servei públic en el marc del Programa d’Economia Social, format per organitzacions públiques i privades amb una gran expertesa en l’àmbit de l’economia social i cooperativa.

Formem una xarxa de 14 Ateneus Cooperatius, distribuïts per tot el territori i actuem com a antenes i altaveus de l’economia social amb l’objectiu d’identificar les necessitats i les oportunitats de l’economia social i cooperativa. Treballem per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives i les potencialitats de l’economia social i cooperativa per crear riquesa al territori i ocupació estable i de qualitat,

MÉS INFO >